وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با راهاندازی خط تولید چسبهای ضددرد ساخت محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی، بر ایجاد زمینههای مناسب برای تبدیل پژوهش به فناوری تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا دکتر فرهادی با اشاره به زیرساختهای پژوهشگاه پلیمر یادآور شد: هر چند که این پژوهشگاه نسبت به سایر پژوهشگاههای مستقل دارای زیرساختهای کاملتری است اما باید زمینههای مناسبی برای تبدیل دستاوردهای پژوهشی به فناوری فراهم شود ضمن آن که باید بازارهای داخلی را در اختیار محصولات فناورانه قرار داد.
وی با تاکید بر پرهیز محققان از انجام کارهای فردی، انجام کارهای گروهی تحقیقاتی را مهم دانست و در ادامه به تجربیات سایر کشورها در این زمینه اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در مرکز تحقیقات ملی فرانسه ۸۰ درصد ارتباطات از طریق دانشگاهها صورت میگیرد.
وزیر علوم در ادامه افزود: در حال حاضر سالانه ۲۵ هزار نفر در کشور در اثر سوختگی با درجات مختلف آسیبهایی میبینند که با استفاده از محصولات نوین محققان کشور میتوان اقدام به درمان این آسیبها کمک کرد.
وی همچنین به اهمیت برخی رشتههای علمی اشاره کرد و گفت: در دهه ۶۰ سرمایهگذاری در برخی از رشتهها مطرح شد که از آن جمله میتوان به رشتههای شیمی، پلیمر، هوافضا، مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی اشاره کرد. سرمایهگذاری بر روی این رشتهها از موضوعات ضروری در آن زمان بود و اکنون به کمک این رشتهها میتوان ارزش افزوده زیادی برای کشور کسب کرد.
وی با تاکید بر این که نیازمند مدیریت مناسب هستیم، تلاش محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی برای تولید رگ مصنوعی، نای مصنوعی، پوست مصنوعی و زخمپوشها را یادآور شد و راهاندازی خط تولید پچهای ضددرد را گامی مهم توصیف کرد.
وزیر علوم با تاکید بر ضرورت حمایت از یافتههای محققان خاطرنشان کرد: حدود ۱۴ سال قبل یکی از محققان ایرانی خارج از کشور موفق به ساخت قلب مصنوعی شد و قرار بود که در مدت طولانی ۱۰ سال این قلب در محیط آزمایشگاه زنده باقی بماند که این محقق موفق به این امر شد.
فرهادی با بیان این که قرار بود این قلب در ایران به یک گوسفند پیوند زده شود ، اظهار داشت: این پروژه به صورت نیمه تمام باقی مانده است.
انتهای پیام
Source Article from http://isna.ir/fa/news/94111107027/تأکید-وزیر-علوم-بر-انجام-تحقیقات-گروهی-در